recept: Morzsás szilváslepény, Kifőzde
Morzsás szilváslepény
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztához:
30 dkg finomliszt,
6 dkg porcukor,
2,5 dkg élesztő,
1 dl tej,
15 dkg vaj,
1 tojás

A morzsához:
20 dkg finomliszt,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,

A töltelékhez:
kb. 1 kg érett, kimagozott szilva,
kb. 5-8 dkg fahéjas porcukor



A tészta hozzávalóit beletesszük egy vájlingba, és anélkül, hogy kelesztenénk az élesztőt, összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kapunk, melyet belenyújtunk egy vajjal kikent és kilisztezett, kb. 20x40 cm alapú tepsibe.
A tetejére minél több szilvát teszünk, a vágott felével felfelé. Megszórjuk a fahéjas cukorral. Ha édes a szilva, nem szükséges vastagon cukrozni, mert akkor túl sok levet enged, de azért az íze miatt szórjunk rá valamennyit.
A morzsa hozzávalóit tegyük bele a vajlingba, és villával dolgozzuk morzsalékosra. Csináljuk türelmesen, nem szabad összeállnia. Ha kész, hintsük egyenletesen a szilva tetejére.
Előmelegített, forró sütőben süssük addig, míg a szilva nem fortyog, és a morzsa halvány aranyszínű nem lesz.
Ha kész, vegyük ki a tepsiből, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már langyos, megszórhatjuk a tetejét a maradék fahéjas porcukorral. Ha kihűlt, kockákra vágjuk és tálra szedve kínáljuk.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: A Mindmegette.hu receptje nyomán.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.01. Utoljára frissítve: 2008.09.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:33:56 - 2.62)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez