Hozzávalók: |
Elkészítés: |
A tésztához: 30 dkg finomliszt, 6 dkg porcukor, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 15 dkg vaj, 1 tojás A morzsához: 20 dkg finomliszt, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, A töltelékhez: kb. 1 kg érett, kimagozott szilva, kb. 5-8 dkg fahéjas porcukor |
A tészta hozzávalóit beletesszük egy vájlingba, és anélkül, hogy kelesztenénk az élesztőt, összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kapunk, melyet belenyújtunk egy vajjal kikent és kilisztezett, kb. 20x40 cm alapú tepsibe. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |